بهترین ها همه در یک جا
کتاب "صفر به یک" نوشته پیتر تیل هست که در آن به بررسی تاثیر فناوری و اینترنت در جامعه و اقتصاد جهانی پرداخته است. در این کتاب، نویسنده به معرفی تاریخچه اینترنت و تکامل آن، اثرات آن بر روی بازار کار، تغییرات در ساختار شرکتها، تحولات در حوزه تجارت الکترونیک و نحوه تغییر دیدگاه مردم در قبال خرید و فروش آنلاین پرداخته است. همچنین، در این کتاب به بررسی چگونگی تاثیر اینترنت بر روی فرهنگ و رفتار اجتماعی مردم و همچنین بر روی حقوق شخصی و حریم خصوصی آنان پرداخته شده است. کتاب "صفر به یک" یک روایت جذاب و آموزنده از تحولات فناوری و اثرات آن بر جامعه است.
کتاب از صفر به یک در واقع به ارائه استراتژی اقیانوس آبی ( Blue Ocean ) میپردازد. این استراتژی از ما به عنوان یک کارآفرین میخواهد که کشتی کسب و کار خودمان را به دریاهایی ببریم که کسی جز ما آنجا نیست تا بتوانیم در آن دریا با خاطر آسوده و فراغ بال ماهیگیری کنیم و دریا را در اختیار خودمان داشته باشیم.
اگر از افرادی مانند بیل گیتس، زاکربرگ تقلید می کنید و آنها را الگوی خود قرار داده اید قرار نیست چیز جدیدی خلق کنید چون ویندوز ، فیس بوک و گوگل خلق شده اند و دیگر احتیاجی به شما نیست،عمل خلق جدید مانند تبدیل صفر به یک است.
ماهیت این کتاب درباره آن است که چطور شرکت های نوآور بسازیم. الگوی من این بوده که انسانهای موفق ارزش ها را در جاهای پیش بینی نشده بکار می برند و آنها عمل را با اندیشیدن درکسب و کار براساس ابتدائی ترین مسائل به جای فکر کردن به فرمول ها انجام می دهند.
آینده به شکل ساده ، مجموع دقایقی است که هنوز نیامده است، ولی آنچه آینده را متمایز و با اهمیت می کند عدم فراسیدن دقایق آن نیست، بلکه این است که وقتی آینده اتفاق می افتد با جهان امروزی متفاوت نخواهد بود. ولی آنچه که باید بدانیم این است که تفاوت آینده، ریشه در اتفاقات حال دارد.
پیشرفت در آینده می تواند به صورت افقی و یا عمودی باشد. پیشرفت افقی یعنی تکرار، یا به معنای حرکت Nبرابر چیزهایی که موفق بوده اند، پیشرفت عمودی یعنی حرکت از صفر به یک است. این پیشرفتی است که تاکنون حاصل نشده است. در سطح ماکرو پیشرفت افقی به معنای جهانی سازی است. یعنی چیزهایی که در یک جا جواب داده اند و در جاهای دیگر استفاده می شوند. چین نمونه از جهان سازی است. چینی ها در واقع هر آنچه در جهان توسعه یافته به وجود آمده است را کپی می کنند. پیشرفت عمودی یا صفر به یک در یک کلام همان تکنولوژی و فناوری است. جهانی سازی و فناوری حالت های متفاوتی از پیشرفت هستند این امکان وجود دارد که هم زمان یکی و یا هر دو آنها را داشت.ادامه جهانی سازی بدون فناوری حاصلی ندارد و به تباه شدن بشریت می انجامد.