بهترین ها همه در یک جا
مجموعه قصه های احکام برای کودکان مرتضی دانشمند، مجموعه ای از شش قصه است که هر کدام به یکی از احکام دین اسلام می پردازد. این کتاب برای کودکان 6 تا 12 سال نوشته شده است و با زبانی ساده و روان، مفاهیم احکام را به کودکان آموزش می دهد.
در هر کدام از قصه های این مجموعه، یک شخصیت داستان با یک مشکل روبرو می شود که در نهایت با کمک یکی از احکام دین اسلام، مشکلش حل می شود. به عنوان مثال، در قصه «جایزه ی نماز»، پسری به نام علی به خاطر اینکه نماز نمی خواند، دچار مشکل می شود. او در امتحان ریاضی اش نمره ی خوبی نمی گیرد و مادرش به او اجازه نمی دهد که به پارک برود. علی با کمک پدرش متوجه می شود که اگر نماز می خواند، نمره ی بهتری می گرفت و به پارک می رفت. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد نماز بخواند.
قصه های این مجموعه، علاوه بر آموزش احکام، به کودکان کمک می کنند تا در حل مشکلات زندگی خود نیز از احکام دین کمک بگیرند.
در ادامه، به معرفی هر کدام از قصه های این مجموعه می پردازیم:
قصه ی «جایزه ی نماز»
در این قصه، پسری به نام علی به خاطر اینکه نماز نمی خواند، دچار مشکل می شود. او در امتحان ریاضی اش نمره ی خوبی نمی گیرد و مادرش به او اجازه نمی دهد که به پارک برود. علی با کمک پدرش متوجه می شود که اگر نماز می خواند، نمره ی بهتری می گرفت و به پارک می رفت. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد نماز بخواند.
قصه ی «میوه ی صبر»
در این قصه، پسری به نام محمد به خاطر اینکه صبر ندارد، دچار مشکل می شود. او در حال بازی فوتبال است که توپش را گم می کند. او صبر نمی کند تا توپش را پیدا کند و به دنبالش می رود. در همین حین، توپش را یکی از دوستانش پیدا می کند و با خودش می برد. محمد با کمک پدرش متوجه می شود که اگر صبر می کرد، توپش را پیدا می کرد. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد صبر کند.
قصه ی «هدیه ی مهربانی»
در این قصه، دختری به نام سارا به خاطر اینکه مهربان نیست، دچار مشکل می شود. او در حال بازی با عروسک هایش است که عروسکش از دستش می افتد و می شکند. سارا عروسکش را بر نمی دارد و به بازی ادامه می دهد. در همین حین، یکی از دوستانش عروسکش را پیدا می کند و با خودش می برد. سارا با کمک مادرش متوجه می شود که اگر مهربان بود، عروسکش را بر می داشت و به دوستش می داد. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد مهربان باشد.
قصه ی «پاداش ادب»
در این قصه، پسری به نام حسین به خاطر اینکه ادب ندارد، دچار مشکل می شود. او در حال صحبت با پدرش است که حرف پدرش را قطع می کند. پدرش از او ناراحت می شود و به او می گوید که باید ادبش را بیاموزد. حسین با کمک پدرش متوجه می شود که اگر ادب داشت، پدرش از او ناراحت نمی شد. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد ادبش را بیاموزد.
قصه ی «راه راست»
در این قصه، پسری به نام مهدی به خاطر اینکه راه راست را انتخاب نمی کند، دچار مشکل می شود. او در حال بازی با دوستانش است که یکی از دوستانش پیشنهاد می دهد که دزدی کنند. مهدی با آنها همراه می شود و در دزدی شرکت می کند. مهدی با کمک پدرش متوجه می شود که نباید راه راست را انتخاب کند. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد راه راست را انتخاب کند.
قصه ی «دوست خوب»
در این قصه، پسری به نام حامد به خاطر اینکه دوست خوب ندارد، دچار مشکل می شود. او در حال بازی با دوستانش است که آنها او را مسخره می کنند. حامد با کمک پدرش متوجه می شود که باید دوست خوب داشته باشد. او تصمیم می گیرد که از آن روز به بعد دوست خوب پیدا کند.
مجموعه قصه های احکام برای کودکان مرتضی دانشمند، مجموعه ای ارزشمند و آموزشی است که می تواند به کودکان کمک کند تا احکام دین اسلام را بیاموزند و در زندگی خود به کار ببرند.