1. خانه
  2. /
  3. کتاب درباره بازتولید

کتاب درباره بازتولید

نویسنده: لویی آلتوسر
4.5 از 1 رأی

کتاب درباره بازتولید

Sur la Reproduction
انتشارات: دمان
٪15
258،000
219،300
معرفی کتاب درباره بازتولید
چه مناسباتی میان حقوق، دولت، و ایدئولوژی برقرار است؟ تز اصلی آلتوسر این است که طرح مسائلی از این دست فقط از منظر بازتولید امکان پذیر است.آلتوسر در این کتاب این مسئله را به خوبی تشریح می کند.
لوئی پیر آلتوسر یک فیلسوف مارکسیست فرانسوی بود. او در الجزایر به دنیا آمد و در École normale supérieure در پاریس تحصیل کرد و سرانجام در آنجا استاد فلسفه شد.
آلتوسر یکی از اعضای قدیمی حزب کمونیست فرانسه و گاهی منتقد سرسخت حزب کمونیست فرانسه (Parti communiste français, PCF) بود. استدلال‌ها و تزهای او در برابر تهدیداتی قرار می‌گرفت که از نظر او به مبانی نظری مارکسیسم حمله می‌کرد. اینها هم شامل تأثیر تجربه گرایی بر نظریه مارکسیستی و هم جهت گیری های سوسیالیستی اومانیستی و رفرمیستی بود که به صورت تفرقه در احزاب کمونیست اروپایی ظاهر شد و هم مشکل کیش شخصیت و ایدئولوژی. معمولا از آلتوسر به عنوان یک مارکسیست ساختاری یاد می شود، اگرچه رابطه او با سایر مکاتب ساختارگرایی فرانسوی یک وابستگی ساده نیست و او به بسیاری از جنبه های ساختارگرایی انتقاد می کرد.
زندگی آلتوسر با دوره های بیماری روانی شدید مشخص شد. در سال 1980، او همسرش، جامعه شناس هلن رایتمن را با خفه کردنش کشت. او به دلیل جنون برای محاکمه ناتوان اعلام شد و به مدت سه سال در بیمارستان روانی بستری شد. او کار آکادمیک کمی انجام داد و در سال 1990 درگذشت.
درباره لویی آلتوسر
درباره لویی آلتوسر
لوئی پیر آلتوسر (Louis Pierre Althusser) (زادهٔ ۱۶ اکتبر ۱۹۱۸ در الجزایر - درگذشتهٔ ۲۲ اکتبر ۱۹۹۰) فیلسوف مارکسیست فرانسوی بود. او از بالاترین مقامات آکادمیک حزب کمونیست فرانسه بود و بحث و تزهایش عمدتاً در پاسخ به خطراتی (همچون مارکسیسم انسانگرایانه مکتب فرانکفورت) بودند که به زعم او بنیان‌های نظری مارکسیسم را تهدید می‌کرد. لویی آلتوسر، «مارکسیست ساختارگرا» است که مفهوم ایدئولوژی در اندیشهٔ مارکس، در دست‌های او ورز بیشتری پیدا کرده‌است. او با تاسی از مارکس، بر این باور است که هر نظام اجتماعی برای بقا و ماندگاری اش، ناگزیر از بازتولید شرایط و روابط تولید است. به این معنا که هر صورت بندی اجتماعی باید شرایط تولید خودش یا به عبارت دیگر، نیروهای تولید و روابط تولیدی موجود را بازتولید کند. آلتوسر ضمن تفکیک بازتولید روابط تولید از بازتولید نیروهای تولید، نهادها و سازوبرگ‌های دولت را نیز به دستگاه‌های ایدئولوژیک دولت و دستگاه‌های سرکوبگر دولت تقسیم می‌کند.
آلتوسر در دیدگاهی ضداومانیستی معتقد بود که انسان‌ها عاملانی صاحب اختیار و آزادی کامل نیستند، بلکه موجوداتی وابسته به نیروهای تاریخی و غیرشخصی مبارزه طبقاتی هستند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب درباره بازتولید" ثبت می‌کند